Mac vs. PC: argumente pro şi contra

By | septembrie 18, 2019

Dezbaterea despre preferinţele utilizatorilor fie pentru Mac, fie pentru PC are loc de multă vreme. În cele din urmă, însă, totul se reduce la gustul fiecăruia şi , mai ales, la nevoile lor. Unele dintre avantajele şi dezavantajele celor două sisteme informatice principale provin din sistemele de operare. OS X şi Microsoft Windows funcţionează în mod diferit, motiv pentru care utilizatorii trebuie să ştie cu exactitate ceea ce îşi doresc.

Atunci când utilizatorii încearcă să aleagă între un Mac şi un PC, un lucru de care ar trebui să ţină cont este numărul celorlalte dispozitive pe care le au în locuinţă, cum ar fi: telefoane mobile, tablete, console de jocuri, televizoare şi alte dispozitive. Deşi este posibil să existe un amestec de sisteme de operare, produsele Apple sunt proiectate să funcţioneze împreună, iar produsele Windows şi Android sunt proiectate să funcţioneze împreună, alături de Play Station şi Xbox.

Mac-urile sunt, de mai multă vreme, asociate cu un design grafic interesant. Acest lucru se datorează designului produselor în sine. Produsele Apple sunt atrăgătoare vizual şi sunt uneori achiziţionate doar pentru aspectul lor.

Mac-urile tind să aibă noi inovaţii încorporate în designul lor mai rapid decât computerele PC, datorită faptului că există un singur producător de produse Apple, aşa că acestea se pot mişca mai repede atunci când există o inovaţie hardware ca, de exemplu, USB-C. Deoarece utilizatorii de Mac sunt minoritari, Apple a avut grijă ca produsele lor să poată lucra cu soft-ul Windows. Ca urmare, Mac-urile pot citi unităţi care sunt formatate pentru Windows şi pot converti adesea software-ul Windows în ceva compatibil cu OS X.

Cel mai mare avantaj al PC-ului este costul. Deoarece există atât de mulţi producători de computere, este posibil ca pe piaţă să existe o gamă largă de dispozitive la diferite preţuri, ceea ce reprezintă un punct forte.

Deşi Apple încearcă să recupereze, PC-urile au mai multe oportunităţi pentru ecrane tactile. Cu Windows 8 şi Windows 10, create cu ecranele tactile în minte; laptopurile se pot converti în tablete, desktop-urile pot utiliza monitoare cu ecran tactil, iar tabletele pot fi utilizate cu rol de computere. Sună ca o adevărată nebunie, nu?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.