Piscinele naturale

By | septembrie 22, 2015

Borduri piscine

Piscinele naturale sunt noul trend in materie de peisagistica si tot mai multi oameni le ravnesc. O piscina naturala inseamna sa inoti printre nuferi si sa asculti sunetul unei cascade. Este o experienta neconventionala, bazinul nu are marginea traditionala, aceasta fiind inlocuita cu pietre de rau.

Piscinele naturale permit existenta multor plante in apa si in zonele inconjuratoare. Acestea nu au nevoie de borduri piscine. Sunt perfecte pentru cei care cauta sa scape de clasicele bazine facute din beton, care distrug coltisoare de natura.

Bazinele variaza in design, fiind disponibile atat modele mai rustice, cat si unele foarte elegante si luxoase.Sunt formate dintr-un bazin captusit cu materiale eco-friendly (uneori chiar si cauciuc) si impartite in zone pentru inot si pentru filtrare. Zona de filtrare este umpluta cu plante si pietris, care impreuna cu bacteriile benefice ajuta la purificarea apei. De asemenea, mai pot fi instalate si separatoare, filtre, pompe, care sa previna si sa elimine sedimentele si obiectele mai mari.

Pentru gradinari, aceste piscine sunt o bucurie, deoarece se completeaza cu restul curtii, fiind o alegere naturala. Singura cerinta este sa fie pozitionate intr-un loc care sa permita cresterea verdeturilor care o protejeaza.

Daca totusi vi se pare o alegere mult prea greu de intretinut, sau pur si simplu nu sunteti de acord sa inotati printre plante, puteti opta oricand pentru piscina clasica, din ciment. Aveti atat de multe modele, incat sigur gasiti una care sa se imbine si cu mediul inconjurator. Pentru diferite feluri de piatra piscina, accesati www.dalepietra.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.