Pneumovax Vaccine pentru copii cu risc crescut

By | decembrie 10, 2018

Pneumovax este un vaccin polizaharidic pneumococic care ofera protectie impotriva a 23 tipuri de bacterii Streptococcus care pot provoca pneumonie, infectii ale sangelui (bacteremie) si meningita .

Pneumovax (PPSV23) este administrat copiilor cu risc crescut, de varsta de cel putin doi ani, inclusiv copiilor cu probleme cardiace, afectiunilor pulmonare (cu exceptia astmului ), bolii celulare, diabetului, sau scurgerilor de lichid cefalorahidian. Copiii care urmeaza tratament sau care au o boala sau o afectiune care le afecteaza sistemul imunitar primesc si Pneumovax .

Majoritatea copiilor primesc doar o doza, dar copiii cu boala celulara sau cu un sistem imunitar afectat pot avea nevoie si de doua doze la cinci ani dupa prima.

Alte informatii despre Pneumovax includ:

Prevnar este un alt vaccin pneumococic pe care copiii mai mici il primeste intr-o serie de patru doze. Ultimul vaccin Prevnar este un vaccin pneumococic conjugat care protejeaza impotriva a 13 tipuri de bacterii pneumococice. Desi nu este un factor de risc pentru copii, adultii cu varsta cuprinsa intre 19 si 64 de ani cu astm ar trebui sa primeasca o singura doza de Pneumovax ; toti adultii cu varsta peste 65 de ani trebuie, de asemenea, sa primeasca vaccinul Pneumovax , inclusiv a doua doza la cinci ani de la prima.

Efectele secundare ale pneumoniei pot include reactii la nivelul locului de injectare, cum ar fi roseata sau durerea in locul in care se administreaza intepatura. Alte reactii adverse pot include febra, dureri musculare sau reactii locale mai severe, desi acestea apar la mai putin de 1% dintre persoanele care primesc vaccinul pneumonoid. Riscul unor reactii mai grave, desi este posibil, este extrem de mic. Copiilor nu trebuie sa li se mai administreze Pneumovax daca au avut o reactie care le-a pus viata in pericol in urma unei doze anterioare, daca au avut o reactie alergica severa la oricare component al altui vaccin sau daca sunt bolnavi severi atunci cand se presupune ca administrarea lui. Si ca majoritatea vaccinurilor din actualul program de imunizare, Pneumovax nu contine timerozal.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.