Scaune auto isofixe : Pozitia spate catre drum, obligatorie pana la 15 luni ale bebelusului

By | martie 15, 2016

Accidentele de circulatie raman ,in mod tragic, prima cauza de mortalitate a copiilor in Europa. In fiecare saptamana cate 10 copii sunt victime alte accidentelor si aproape 1100 sunt raniti. Pentru a incerca sa amelioram acest trist bilant, o noua reglementare realtiva a scaunelor auto a intrat in vigoare in Uniunea Europeana, incepand cu luna iulie. In primul rand s-a constatat ca 52% dintre scaunele auto cu centuri sunt instalate gresit, iar de acum este obligatorie utilizarea sistemului Isofix, scaunul auto care se clipseaza in centura automobilului, intre spatarul si canapeaua banchetei din spate. Aceste sisteme de inchizatori sunt devenite obligatorii in toate vehiculele, din februarie 2011.

Service auto autorizat

Pentru mai multa securitate dispozitivul este completat printr-un al treilea punct de stabilitate, ‘picior de forta’ care previe scaunul sa basculeze spre in fata, in cazul unui soc frontal, din cauza inertiei. Noua reglementare I-Size introduce astfel testari de socuri frontale si laterale, simulari de ciocniri severe pentru a omologa acexte noi modele de scaune. Se impune de asemenea pozitia spate catre drum, macar pana la varsta de 15 luni a bebelusului. Inainte aceasta pozitie era prevazuta pana la 9 kg ale copilului, deci 8-9 luni. Da, pana la 15 luni, adica o inaltine de 75-80 cm, capul bebelusului este relativ greu iar gatul sau nu suporta inca impactul unui soc frontal. Desigur, trebuie luat in calcul ideea ca bebelusul sa nu sta cu capul intors care soferi, in momentul impactului.

Ultima evolutie notabila in ceea le priveste inovatia scaunelor Isofix este faptul ca acestea sunt modulabile si se pot metamorfoza in functie de talia, greutatea si varsta copilului. Totusi, versiunile precedente ale scunelor auto nu sunt scoase de pe piata, acestea vor fi interzise abia incepand cu 2021. Noile scaune poarta o eticheta cu mentiunea taliei copiilor pentru care sunt destinate.

Pentru un montaj coresunzator al scunelor auto pentru bebelusi, va invitam sa va lasati ghidati de expertii nostri de la service-ul auto din Baneasa, www.nordauto.ro, un service auto autorizat care va poate oferi informatii pretioase in ceea ce consta siguranta rutiera si reparatia profesionala a vehiculelor dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.