Sfaturi pentru a recunoaste si preveni ratacirea persoanelor cu pierderi de memorie

By | mai 9, 2018

Persoanele care sufera de boala Alzheimer tind de multe ori sa se rataceasca. Acest fenomen poate fi periculos: persoana nu isi aminteste mereu numele sau adresa si se poate pierde in timpul unui astfel de episod de ratacire. Daca aveti in familie persoane in varsta care obisnuiesc sa se rataceasca, invatati sa recunoasteti semnele care duc la astfel de evenimente pentru a le putea preveni.

Majoritatea persoanelor care sufera pierderi de memorie pot prezenta episoade de ratacire. Chiar si in stadiile incipiente ale bolii Alzheimer, cei dragi se pot afla intr-o varietate de situatii care ar putea sa le faca sa-si doreasca parasirea locului in care se afla. Exista o multime de motive pentru care o persoana cu pierderi de memorie se poate rataci. Unul dintre acestea poate fi disconfortul fizic provocat de caldura, frig sau durere. Chiar si dorinta de a indeplini nevoi fizice precum foamea, cautarea toaletei sau nevoia de a se misca, determina ratacirea. Plictiseala, atunci cand persoans in cauza cauta ceva de facut sau stresul si anxietatea pot creste riscul de ratacire, mai ales in locatiile necunoscute, cu o avalansa de stimuli sau zgomote.

Pentru apartinatori este uneori dificil sa recunoasca semnele care prevestesc o ratacire, insa pot determina unele semne de avertizare cum ar fi intoarcerea intarziata acasa, dorinta de a ”merge acasa” chiar si atunci cand se afla acasa, agitatia, ritmul sau miscarile repetitive, probleme in gasirea locurilor cunoscute cum ar fi baia sau dormitorul, incapacitatea de a duce la capat o activitatea comuna si dezorientarea totala atunci cand se afla intr-un mediu nou sau schimbat.

Ratacirea insasi nu este neaparat periculoasa, daca persoana draga se poate misca liber intr-un mediu sigur si controlat. Pentru a preveni pericolele, planificati iesiri in locuri sigure inconjurate de un gard sau pazite. De asemenea, este necesara o atentie deosebita in ceea ce priveste siguranta usilor si ferestrelor din casa si pe cat posibil, insotirea permanenta a persoanei.

Camin de batrani din Voluntari | camin-pentru-bunici.ro

Pentru ca o persoana cu pierderi de memorie sa se afle in deplina siguranta, nu exista loc mai sigur decat Camin Pentru Bunici, un camin de batrani din Voluntari si Pipera care are locatii si personal specializat in aseenea probleme. Accesand https://camin-pentru-bunici.ro/ veti putea afla mai multe detalii despre cel mai nou si sigur azil de batrani din Bucuresti!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.