Tortul de nunta si traditiile asociate acestuia

By | mai 11, 2018

Torturile de nunta sunt desertul traditional la majoritatea nuntilor, dar in ultimii ani, mirii au devenit mult mai creativi in ceea ce priveste dulciurile pe care le ofera oaspetilor. Tortul de briose a fost prima abatere de la norma, insa lucrurile s-au extins atat de mult incat acum toti apeleaza la deja celebrul candy bar, o masa intreaga cu dulciuri de toate felurile din care invitatii pot alege ce doresc sa consume. Cu toate ca mirii au si alte alternative in ceea ce priveste desertul de nunta, nu vor sa renunte la tort si mai ales la traditia de a taia tortul in fata invitatilor.

Taierea tortului reprezinta prima activitate pe care mirii o fac impreuna dupa casatorie. In trecut doar mireasa taia tortul, apoi s-a adaugat si mirele, iar acum unii miri prefera sa taie tortul impreuna cu nasii. Exista libertate totala in ceea ce priveste acest obicei.

In Romania, mare tort mai este numit si tortul miresei, insa in alte state chiar si mirele are un tort. Acesta este realizat special pentru mire si prezinta pasiunile acestuia prin figurine de martipan sau scene pictate pe tort.

Se spune ca un tort de nunta ar trebui sa aiba neaparat trei etaje, desi nu este o regula, iar partea de sus a tortului trebuie pastrata pentru a fi consumata, dupa nunta, doar de catre miri. Acest lucru nu este aplicabil mai ales daca imediat dupa nunta mirii pleaca in vacanta.

Dupa ce taie tortul, mirii trebuie sa se hraneasca reciproc cu o felie din acesta. Este un moment romantic si reprezinta angajamentul ca cei doi se vor sustine unul pe altul, isi vor fi alaturi unul altuia si se vor respecta. Ca orice alt obicei si acesta a suferit modificari. Acest moment sensibil a devenit pentru unii o bataie cu tort dorind sa arate autoritatea pe care fiecare o are in relatie.

Torturi de nunta | etorturi.ro

Indiferent de traditia pe care doriti sa o respectati, trebuie sa stiti ca cele mai bune torturi de nunta le gasiti la cofetaria online eTorturi.ro! Echipa de patiseri si cofetari executa torturi la comanda dupa preferintele clientilor. Accesati https://etorturi.ro/ pentru a vizualiza torturile realizate pana acum, dar si pentru a programa o degustare si pentru a stabili alte detalii!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.