Zirconiu vs. portelan – ce material este mai potrivit pentru coroanele dentare

By | noiembrie 11, 2019

Pacientii clinicilor dentare moderne isi doresc o dantura perfect functionala, frumoasa, care sa le ofere incredere in sine, care sa ii ajute sa zambeasca, sa manance si sa vorbeasca cu incredere. Coroanele dentare reprezinta cea mai eficienta metoda de inlocuire a dintilor lipsa, indiferent ca sunt atasate pe lucrari protetice fixe de punti dentare, sau pe implanturi. Coroanele dentare mai sunt recomandate si pentru dintii care prezinta fisuri sau plombe, dar si pentru cei tratati pe canal, oferind forma si functionalitatea dintilor naturali.

Avantajele coroanelor dentare atasate unui implant dentar in Bucuresti la Plaza Dent nu se limiteaza numai la partea estetica. Un dentist Drumul Taberei bun va sti sa explice care sunt diferentele dintre cele doua tipuri de materiale, care sunt avantajele fiecaruia dintre ele si in ce situatii pot opta pacientii pentru coroane dentare.

Ce avantaje aduce fiecare material – zirconiu si portelan – pentru estetica si functionalitatea coroanelor dentare

Coroanele dentare reprezinta lucrari protetice care invelesc sau acopera partea vizibila a unui dinte, de aceea, materialele din care sunt confectionate trebuie sa fie cat mai rezistente si mai durabile in timp, astfel incat sa poata indeplini functia estetica, dar si cea masticatorie. Un sprijin important pentru aceste coroane este implantul dentar, care trebuie sa se potriveasca mai multor structuri de sustinere.

Coroanele integral ceramice, cele de portelan cum sunt cunoscute publicului larg sunt cele ce ii ajuta pe pacienti sa isi ia adio de la un zambet cu probleme. Aceste coroane imita textura dintelui natural, sunt greu de deosebit din cauza transparentei si culorii. Coroanele metalo-ceramice sunt ideale in ceea ce priveste functionalitatea si aspectul general al danturii. Acestea pot fi folosite pentru dintii frontali, laterali sau din spatele cavitatii bucale. Scheletul metalic de sustinere va oferi rezistenta, iar stratul ceramic va oferi frumusete lucrarii.

Implant dentar in Bucuresti | dentist Drumul Taberei | PlazaDent.ro

implant dentar in Bucuresti

Coroanele dentare pe suport de zirconiu, pe de alta parte, reprezinta o optiune ideala pentru pacientii care sunt alergici la metal. Zirconiul imita foarte bine culoarea si transparenta dintelui, este un aliaj rezistent, lipsit de conductivitate electrica si, in plus, este biocompatibil cu organismul uman. Aceste coroane din zirconiu sunt durabile, reduc posibilitatea aparitiei unor reactii alergice, sunt ideale pentru dintii frontali, dar si pentru partea din spate a danturii, unde forta masticatorie este foarte puternica. Coroanele din zirconiu sunt mai costisitoare, insa rezista mult mai bine in timp.

Pentru detalii accesati PlazaDent.ro .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.